Eredetiségvizsgálat -VIN Expert

Eredetiségvizsgálat. Amit tudni érdemes.

2 Milliárdos adócsalás jutalma: 340 Millió osztalék legálisan

2011. augusztus 04. 16:21 - azeredetisegvizsgalat.hu

Eredetiségvizsgálat

Nem olyan rég röppent fel a hír, hogy Eiselt György helyettes államtitkárt az ügyészség meggyanúsította.


 

Az Eclipse-ügy folyományaként hivatali vesztegetéssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség Eiselt Györgyöt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát. A férfinak, aki akkoriban a a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatója volt, 2009-ben luxusautót bérelt az Eclipse, ami ezután megnyerte azt a hírhedtté vált, 5 milliárdos állami tendert, aminek a vége pénzmosási és adócsalási ügy lett. Az Eclipse projektmenedzsere Pintér belügyminiszter lánya volt, akit nem hallgattak meg az ügyben.

 

A hír olvastán eszembe jutott, hogy vajon hol tart az Eclipse-űgy? Annak idején, mikor előzetesbe helyezték az Eclipse vezetőségét, lelkesen számoltak be arról is, hogy a letartóztatások során milyen lefoglalásokat foganatosítottak. Nyilván azért volt fontos Ferrarit, Porsche-t, készpénzt lefoglalni, hogy az elcsalt adó valamilyen módon visszakerülhessen az állam kasszájába. A hírek szerint zárolták a cég számláit is, ami ilyen esetben teljesen magától értetődő, ennél kisebb volumenű gazdasági bűncselekménynél is indokolt. 

Teltek-múltak a hónapok, de érdemben nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy a nyomozás milyen gyanút támasztott alá. Közben azt is megtudtuk, hogy 6 havi előzetes letartóztatás után házi őrizetbe helyezték az Eclipse vezetőségét. Tudomásom szerint egyébként az előzetes letartóztatás elrendelését követően az Eclipse új vezetőséget, igazgatót "kapott". Forrás: http://www.e-cegjegyzek.hu/


13. A képviseletre jogosul(tak) adatai


 

13/8. Dr. Sívó Gábor vezérigazgató (vezető tisztségviselő) (an.: Frank Mária)

1132 Budapest, Váci út 46. B. ép.

Adóazonosító jel: 8292982582

A képviselet módja: önálló

Jogviszony kezdete: 2010/12/31

A változás időpontja: 2010/12/31

Bejegyezés kelte: 2011/04/12

Hatályos: 2010/12/31 ...

A cégkivonat továbbá tartalmazza az alábbi bejegyzést is


 


 

37. A büntetőjogi intézkedés adatai

37/1.

Az eljáró hatóság megnevezése: Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztálya

A határozat száma: KÜO.6156/2010/52

A határozat kelte: 2010. április 22.

A határozat jogerőre emelk. napja: nincs megadva

A változás időpontja: 2010/04/22

Bejegyezés kelte: 2010/06/01 Közzétéve: 2010/06/17

Hatályos: 2010/04/22 ...


 

Tehát teljesen világos, hogy a cég eljárás alatt áll, kiemelt gazdasági bűncselekmény miatt. Abba már tényleg nem szívesen kezdenék bele újra, hogy milyen munkát végzett az NBH, amikor a céget "átvilágította" és a feladat ellátására alkalmasnak találta. Érdekes gondolat az is, hogy gyakorlatilag az Eclipse beleharapott abba a kézbe, mely enni adott, hiszen az államtól kapott "extra profitot" hozó megrendelésből származó adókötelezettségének nem tett eleget, azaz az állam zsebéből csalta el az állam pénzét. "Jobb helyeken" ilyesminek nagyon súlyos következménye szokott lenni, ezért szoktak ujjat, fület levágni....Persze mi Európában élünk, kultur lények vagyunk, nem állatok.

Ezen már lassan túltettem magam, hiszen több mint egy éve borult ki a szennyes. Azóta megtanultunk kevesebb pénzből gazdálkodni. Tudomásul vettem, hogy nekünk már csak az eredetiségvizsgálat hatósági árának 40 %-a jár, míg az NKH 7 %-ot tesz zsebre, a KEK KH pedig a maradék 53 %-ból gazdálkodik.

No, de hogyan? Mire megy el az 53 %-nyi pénz? Hiszen a hatósági díj megállapítása éppen arról szól, hogy csak a tényleges költségeket tartalmazza. Minket ugyan senki nem kérdezett meg arról, hogy a 40 %-nyi bevétel fedezi-e a költségeinket, de nagyon úgy tűnik, hogy cserébe mi sem kérdezhetjük meg, hogy a 60 % kinek a zsebében köt ki végül. (helyes válasz: Eclipse Zrt)

Tekintettel arra, hogy az elektronikus világ elérhetővé tesz sok érdekes adatot, utána "kíváncsiskodtam", hogy az Eclipse sorsa miként alakult 2010-es gazdasági évében.


 

Nettó árbevétele a 2009-es 3 730 804 000 Ft-ról  kevesebb, mint felére 1 525 392 000 Ft-ra csökkent 2010-ben.

Személyi jellegű ráfordítása 117 312 000 Ft-ról 146 965 000 Ft-ra növekedett. Magyarul a munkabéren nem spóroltak.

Az üzemi tevékenység eredménye 2009-ben szerény 54 103 000 Ft-ra rúgott, míg 2010-ben már 388 721 000 Ft-tal büszkélkedhetett az informatikai cég.

Eddig még rendben is lehetnénk, hiszen a számok egyértelműen igazolják az Ügyészség gyanúját. Ha 2009-ben fiktív számlákat tettek a könyvelésbe, akkor az eredmény természetesen nő a következő évben, mikor ezt a módszert már nem merik, tudják alkalmazni. Tulajdonképpen örülhetnék. De ekkor jön a sokkoló adat.

Jóváhagyott osztalék, részesedés: 

340 000 000 Ft azaz Háromszáznegyven-millió forint  osztalék


 

Micsoda????


 

Na, itt szakadt el a cérna!!! (tudom, hogy a helyesírás szabályai szerint nincs 3-4 írásjel, de itt nem tudtam uralkodni magamon)

Szóval az a cég, amelyet 2 000 000 000 Ft azaz Kettőmilliárd forint adócsalással gyanúsítanak, 340 millió osztalékot fizet ki a tulajdonosainak??? Ez csak a mi hazánkban fordulhat elő.

Ment a kábítás, hogy Ferrari, Porsche, Euro, Forint elkoboz, közben pedig teljesen "legálisan" kifizetnek 340 millió osztalékot maguknak, a megtévedt báránykák.

Persze az is hülye (hatóság), amelyik asszisztál hozzá. Ugyanis az a  NAV nyomoz az ügyben, amely befogadta az elektronikus beszámolót, a fenti adatokkal.

Nem szeretném ezt a következtetést levonni, de sajnos a logika és a józan gondolkodás csak ezt az eredményt dobja ki a fenti tényeket alapul véve. Ebben az országban bármit megtehetnek azok az emberek, akik a tűz közelében melegszenek hosszú-hosszú évek óta. Gátlástalanul és pofátlanul taposnak át a szabályokon, embereken, törvényen felül állóknak képzelik magukat.

Én ennek ellenére hiszek abban, hogy előbb-utóbb az elvégzett munka lesz a siker záloga, nem pedig a sógor-koma, elvtárs-bajtárs összetartásokon alapuló mutyi bűnszövetségbe történő bekerülés. 


 

A bejegyzés forrásai: http://www.google.hu/ , http://www.e-beszamolo.kim.gov.hu/ , http://www.e-cegjegyzek.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azeredetisegvizsgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr913125781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Eredetiségvizsgálat